האם הדרך בה נולדנו משפיעה על האופי בו נתפקד בחיים?
נראה לי שרובינו כבר מבינים שגם ברחם יש השפעות על העובר באופן בו הוא חש את אימו ומושפע גם מהלך הרוח שלה במהלך ההריון.
הידעתם שגם האופן בו העובר יוצא אל אוויר העולם משפיעה על התנהלותו בהמשך חייו גם כילד וגם בגיל בוגר?
האם לידה שאינה רגילה , כגון: לידה קיסרית, לידה טרם עת (עובר שנולד פג), לידת מלקחיים, לידת עכוז, חבל תבור שנכרך סביב הצוואר או לידה בה היתה סכנת מוות לתינוק או לאם, יכולה להשפיע על אופן תפקודו בחיי היום יום?
בוודאי שכן!
אם הלידה לא היתה לידה טבעית, כלומר אם העובר לא הוא זה ״שהחליט״ מתי לצאת ולא הוא זה שהסובב באופן טבעי את הראש למטה, לא הוא זה שדחף את הרגליים כדי לצאת מהרחם, אלא החליטו עבורו והוציאו אותו (בד״כ כתוצאה ממצוקה ולידת חירום) כתוצאה מכך לרוב יווצר דפוס התנהגותי כמו למשל המנעות מלקיחת החלטה/יוזמה חדשה בחיים, ועוד...
בכל פעם כשיהיה רצון לצאת וליישם דרך חדשה בחיים, איזה מעבר משמעותי, תהיה שם התעכבות יתר על המידה שתתורגם ע״י הסביבה כהססנות, פחדנות, חוסר החלטיות..
לא פעם הוא יבוקר על התנהלותו מבלי בכלל להעלות על דעתו שזה קשור לדפוס שנוצר ממש בשלבי חייו הראשוניים ביותר.
אני נתקלת לא מעט בדפוסי התנהלות של הססנות, דחיינות, פיזור דעת, חרדה ועוד... כשיש רצון לממש דרך חדשה שהיא כמו לידה חדשה עבור אותו אדם.
היכולת לזהות את המקור להתנהלות זאת, להיות מודעים לה, מאפשרת שינוי בגישה. מודעות תמיד מטיבה ומסייעת ועם כלים טיפוליים מגוונים שמאפשרים כאן בקליניקה, שום דבר אינו מקובע לעד, הכל בר שינוי והתפתחות. הבחירה והאפשרות נתונה להחלטתו ורצונו של כל אחד מאיתנו.






